Panamera S E-Hybrid: Porsches nye våpen

MÜNCHEN (DinSide Motor): Denne gangen snakker vi skikkelig hybrid fra Porsche!

Her i Bayern, ved foten av Alpene, viste Porsche Panamera S E-Hybrid hva den er god for. Og det er ikke småtterier! Foto: Knut Moberg
Her i Bayern, ved foten av Alpene, viste Porsche Panamera S E-Hybrid hva den er god for. Og det er ikke småtterier! Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi setter oss inn i den gedigne luksusbilen og nikker fornøyd og gjenkjennende til det vi kjenner igjen som interiøret i en av verdens beste biler: Porsche Panamera.

Det dreier seg nå, etter fire år, om den oppdaterte utgaven. Vi fikk kjøre andre versjoner også, hvorav noen med helt ny motorisering. Det kommer vi tilbake til i en egen artikkel. Men nå, tilbake til Porsche Panamera S E-Hybrid, første ladbare luksushybrid - med en prislapp på "bare" 1.339.000 kroner - en viss avgiftsfordel har den som ladbar.

Vi tar altså plass. Så vrir vi om nøkkelen til venstre for rattet og... ikke en lyd. Ingen potent V8-romling, ingen V6-snerring. Bare stillhet. Muligens en liten summing hvis man anstrenger øret.

Ladbar Panamera

Ingen tvil: Dette er en elbil. I hvertfall i øyeblikket. For om bilen er ladbar, og er utstyrt med en litiumion batteripakke og elmotor, så har den også under panseret en bensindrevet og kompressormatet V6-motor. Dette er rett og slett en ladbar hybrid (eller "plug-in", som onde tunger vil ha det til) og etter noen tilbakelagte mil på varierte veier i Bayern sør i Tyskland, kan vi skrive under på at dette er noe helt annet enn den forrige Panamera-hybriden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer