Panamera under 8 på Nürburgring

Vi har vært såpass rause med superlativene når det gjelder Panamera at vi velger å gi enda mer som underbygger vårt sterke standpunkt. "Die grüne Hölle" betyr det grønne helvete, og er mer eller mindre et offisielt ekstranavn på banen.

Foto: Stian Gihle
Foto: Stian Gihle Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er denne saken vi snakker om: Testkjøringen av Panamera for noen uker siden.

Vi har gått rimelig hardt ut når vi kåret denne til verdens beste bil så langt. Nå har Porsches egen pilot, Walter Röhrl, rattet denne to tonns tunge bilen rundt den berømte Nordsløyfa, eller Nordschleife som det heter på tysk. Runden er 20,8 kilometer lang og har blitt en viktig faktor for utvikling av sportsbiler, turistmagnet og ikke minst er det knyttet voldsom prestisje til gode rundetider på banen.

Under 8 minutter

Walter Röhrl har kjørt testen for det tyske bladet Sport Auto, som vanligvis kjører disse testene selv ved hjelp av sin redaktør Horst von Saurma. Saurma er kjent som en ekstremt god ringkjører og er innehaver av en rekke gode tider på den drøyt to mil lange runden.

Porsche plukket frem en Panamera Turbo med keramiske bremser og Sport Chrono-pakke. Keramiske bremser er bra når to tonn skal skrubbes fort og ofte, mens Sport Chrono blant annet gir 70 newtonmeter ekstra dreiemoment, 770 i stedet for 700.

Röhrl rattet inn Panamera Turbo på 7,56 minutter, noe som er den raskeste firedørsbilen så langt. Den raskeste før dette var Cadillac CTS-V som kjørte på 7,59. Det er noen titals biler som har levert bedre tider enn dette, men det er sportsbiler og supersportsbiler med ekstreme kjøreegenskaper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer