Pangresultater i siste krasjtest

Det ligger mye prestisje i Euro NCAPs krasjtester og flere og flere gjør det bra. Denne gangen klarte to tredjedeler av bilene fem stjerner.

Publisert
Sist oppdatert

Euro NCAP har sluppet krasjresultater på ytterligere 12 biler. Svært mange klarer svært gode resultater.

Honda Jazz

Kupeen i Jazz er sterk og stabil. Deformeringen er minimal i frontkrasjen. Sikkerhetsbeltene fungerer også bra og holder hodet til føreren unna rattet. Brystet til føreren får derimot mye juling i sidekrasjen. Barnesikkerheten er grei i Jazz.

Fotgjengere trenger heller ikke bekymre seg alt for mye for Jazz. Det er den første småbilen som har fått tre stjerner i denne testen siden den startet i 2002.

Opel Astra

Astra klarte seg godt og har en stabil kupé som gir god beskyttelse for passasjerene. Den mistet kun to poeng i frontkrasjen og ingen poeng i sidekrasjen. Barnesikkerheten var også god og tilfredstiller nesten alle Euro NCAPs krav. Fotgjengere bør passe seg godt for Astra. Den er farlig.

Renault Megane CC

Megane CC er en ekstremt solid bil. Beskyttelsen for voksne er svært god og Megane CC klarte nesten full pott i frontkrasjen. Beskyttelsen for treåringer er ikke god nok.

Volkswagen Golf

Golf fikk fem stjerner da Euro NCAP tillot en ny test etter at Volkswagen forandret sidekollisjonsputen. Setebelter og kollisjonsputer holdt førerens bryst unna rattet, og barn har også god beskyttelse. Golfen klarte også sidekrasjen imponerende. Fotgjengerbeskyttelsen er den samme som på Touran, og er den beste blant de europeiske bilene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer