Paris Motor Show: Honda viser nye Jazz

Vi testet bilen for et år siden i Japan.

SAMME RESEPT: Honda følger samme oppskrift som før, med denne tredje generasjon Jazz.  Foto: JAMES LIPMAN
SAMME RESEPT: Honda følger samme oppskrift som før, med denne tredje generasjon Jazz. Foto: JAMES LIPMAN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Første uken i oktober er det storslipp av nye biler. Under bilmessen i Paris finnes det ikke en bilprodusent med respekt for seg selv som ikke har nyheter å vise til, så også Honda.

Av alle ting har med seg er blant annet en prototype av en bil som allerede eksisterer i markedet.

Vi kjørte bilen allerede for et år siden i Japan, hvor bilen for lengst er i salg. Derfor blir det unektelig noe forvirrende at de nå skal vise prototypen på samme bil. I Japan heter bilen Honda Fit, mens den i Europa heter Jazz.

Liten og smart

Honda Jazz er en særdeles smart, liten, og lettkjørt bil. Allerede da den kom på markedet første gangen hadde den med seg elementer inn i segmentet som ingen hadde sett før. Deriblant baksetet som går på skinner, slik at du kan velge hvor du ønsker mest plass.

Etter en tid kom det også en hybridutgave, noe den nye også vil kunne by på. Vi har som sagt allerede testet den.

TESTET FØR:  Allerede i fjor testet vi bilen her på Dinside.
TESTET FØR: Allerede i fjor testet vi bilen her på Dinside. Vis mer


På samme måte som i dagens modell, så blir bensintanken å finne midt under bilen. Dette kommer også på nye Honda HR-V og Civic, og gir plass til et særdeles anvendelig og stort bagasjerom. Det bidrar også at akselavstanden er økt, selv om det kun er snakk om 30 millimeter.

Helt ny

Den nye bilen har ikke bare en ny form og et nytt utseende, men også et nytt chassisoppsett. Under det lille panseret blir det også nyheter å finne. Bilen inngår i en grønnere satsing som Honda kaller Earth Dreams, og den nye 1,3-liters motoren er en av hovedattraksjonene i dette prosjektet.

Denne vil kunne pares med en ny 6-trinns manuell girkasse, eller en CVT-kasse, som er en trinnløs automat. Hybridutgaven vil kun leveres i kombinasjon med CVT-giret, som i dag.

De endelige spesifikasjonene på tredje generasjon Jazz vil først bli annonsert på bilutstillingen i Paris første uken i oktober. Først til sommeren vil bilen bli å finne på markedet.

På det tidspunktet nærmer det seg to år siden vi første gang testet samme bil i Japan.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer