PARIS: Sensasjon før showet

Denne ble vist i forkant av Paris-utstillingen. Og den slår alt på elbilfronten - hvis dataene stemmer.

PARIS: Sensasjon før showet
Publisert
Sist oppdatert

Noe så uventet som en sportsbil som slår Porsche på akselerasjon, er forsynt med to elmotorer og har en rekkevidde på 800 kilometer - det må kunne kalles en sensasjon.

Foran et knippe utvalgte journalister ble denne bilen presentert kort tid i forkant av Paris-utstillingen som åpner for publikum den 2. oktober. Uten en lyd ble den kjørt fra tilhengeren og inni parken hvor den ble avduket til oppriktig applaus (se video).

Se også: Joda snart kjører også du elektrisk bil
De fantastiske elbil-fordelene

Fransk el-GT

Vi har lite data å gå etter, men det virker som et solid firma som står bak - det er for øvrig basert i Frankrike. Bilen heter Exagon Furtive e-GT og er, som navnet indikerer, en elektrisk GT.

Super-rask

Den er utstyrt med to elektromotorer fra Siemens, som kan sine saker på det feltet. Maksimal effekt er oppgitt til 340 hestekrefter. Dreiemomentet er ikke oppgitt, men vi tipper det er temmelig massivt, og uansett er det tilgjengelig så å si fra start. Dermed går 0-100 unna på 3,5 sekunder - som er sensasjonelt, om det stemmer. Det slår nemlig Porscher, Ferrarier og Lamborhinier ettertrykkelig.


800 km rekkevidde

Bilen skal kunne gå opptil 400 kilometer på en lading. Men i tillegg har Exagon utstyrt denne bilen med en bensinmotor som kan gi tilleggsenergi utover det. Den totale rekkevidden skal være helt oppe i 800 kilometer!

Mer om ytelser har vi ikke fått vite i denne omgang, men vi håper det blir tilgjengelig snart.

Bilen skal avdukes i Paris og vi gleder oss som unger til til å få se denne snertne sportsbilen og især å få vite mer... Følg med!

Videoen under er verdt en titt. Det snakkes riktignok fransk, men kommentaren inneholder ingen informasjon utover det som står her.


Se også:
Mitsubishi i-MiEv er klar for salg
Nissan Leaf

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer