Hyundai Kona kan bli klasseleder

Parkerer alle konkurrentene på rekkevidde: Kan bli en kjempesuksess

Med 47 mil rekkevidde etter den nye WLTP-standarden, om tallet virkelig stemmer, vil den nye e-SUV-en slå alle konkurrentene.

KAN BLI KONGE: Prisen er ikke kjent ennå, men Hyundai Kona Electric går inn som første elbil i folkesuv-klassen og kan komme til å selge stort her i landet, om de klarer å levere bilene. Foto: Skjermdump fra Hyundai Livestream
KAN BLI KONGE: Prisen er ikke kjent ennå, men Hyundai Kona Electric går inn som første elbil i folkesuv-klassen og kan komme til å selge stort her i landet, om de klarer å levere bilene. Foto: Skjermdump fra Hyundai Livestream Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

​Koreanske Hyundai er i ferd med å etablere seg som en av de desidert ledende bilprodusenter når det gjelder såkalt alternative drivlinjer - som etterhvert ikke kommer til å være så alternative lenger, nemlig elektriske - med Ioniq Electric - hybride og hydrogenelektriske.

I fjor ble Hyundai Ioniq kåret til årets bil og nylig presenterte de sin nye hydrogen-SUV, Nexo, som kommer til sommeren.

Det er ikke lenge siden koreaneren lanserte sin nye kompakte folkesuv ved navn Kona, men som vi skrev da vi testet den med bensinmotor - det er nok den elektriske utgaven som vil bli storselgeren her til lands.

Og de som venter, vil antakelig ikke bli skuffet. I det minste når det gjelder rekkevidde, for dersom vi skal tro tallene som ble oppgitt i dag, vil Kona Electric sette en ny standard i denne klassen. Det ser også ut til at den vil overgå Opel Ampera-e, uten at det kan slås fast før en test er gjennomført.

Kona Electric ble presentert i dag, 27. februar, rett i forkant av bilutstillingen i Genève - der den skal vises fysisk for publikum for første gang. Etter hva slags bruksmønster man har, kan man velge mellom to versjoner med ulik batterikapasitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer