Parkeringstrikset du kan gjøre

Parkerings-smutthullet

Om du har fått gratisparkering-lapp som strekkes seg over perioden det er gratis - kan du nekte bota?

SELVMOTSIGENDE: På betalingsautomaten står det at man må betale etter klokka 22. Men det er ikke absolutt. Foto: Øystein B. Fossum
SELVMOTSIGENDE: På betalingsautomaten står det at man må betale etter klokka 22. Men det er ikke absolutt. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Husk betaling utover 1,5 times parkering og etter klokken 22 og hele søndagen».

Det er meldingen som møter oss i parkeringshuset på Hasle Torg, i bydel Grünerløkka i Oslo. Her holder et lite knippe butikker til, blant annet apotek, vinmonopol, blomsterbutikk, kafé og dagligvare.

De som handler her, kan med god samvittighet trekke lapp i parkeringsautomaten, som i dagligvarebutikkens åpningstid gir gratis parkering i 1,5 time. Som teksten sier, skal du parkere lenger må du betale for det.

Dette er vanlig praksis ved mange parkeringsplasser og -hus. Butikkene er med på å subsidiere parkeringen, slik at de får flere kunder.

Gratis vs betalingskrav

Men ... flere av disse stedene kan man få en gratisbillett som strekker seg utover den perioden man må betale. Da blir det en konflikt mellom billetten og teksten vi siterte innledningsvis.

Kan du risikere bot klokka 22, selv om du har en billett som viser gyldig parkering til klokka 23.02, som i vårt tilfelle?

– Etter vår klare oppfatning skal bilfører kunne forholde seg til utløpstiden på billetten. Det vil si at man ikke skal få sanksjon for «manglende betaling» i disse tilfellene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer