Parkeringsapp i bilen

Norsk teknologi skal gjøre livet enklere.

Parkeringsautomaten kan nå bli historie.  Foto: Colourbox
Parkeringsautomaten kan nå bli historie. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Volvos oppgraderte underholdningssystem heter Sensus Connect, og skal ta seg av langt flere jobber enn bare å underholde. Ekstra morsomt er det selvsagt at det er norsk teknologi som skal gjøre livet enklere.

Volvo vi nemlig la deg betale parkeringsbilletten rett fra bilen.

Løsningen kalles Park & Pay, og en av leverandørene for Europa er norske EasyPark.

Det hele fungerer ved hjelp av en applikasjon som finnes på underholdningssystemets skjerm. Som sjåfør på et ukjent sted er altså første trinn å be navigasjonen vise deg til en parkeringsplass. Når du så kommer fram og har Sensus Connect på plass, trenger du ikke engang gå bort til automaten.

Slik gjør du det: Først bekrefter du lokasjonen på parkeringsplassen du er på via navigasjonen. Og så velger du hvor lenge du ønsker å stå. Når dette er valgt kan du trykke ”Start parkeringen”, og gå fra bilen.

Brukergrensesnittet er enkelt og leses av på bilens skjerm. (Illustrasjon: Volvo)
Brukergrensesnittet er enkelt og leses av på bilens skjerm. (Illustrasjon: Volvo) Vis mer


Det kan være nyttig i en hverdag hvor mange har nok med å grue seg til selve parkeringen, men for enkelte bilister er nok den bitre sannhet at ingen teknologi vil hjelpe ...

- Park&Pay er en fremtidsrettet løsning bileiere vil ha stor nytte av. I tillegg til å gjøre parkeringen mer praktisk, er dette et viktig skritt mot å oppnå helautomatisk parkering i en fremtid med biler som kjører av seg selv, forteller Christian Sæterhaug, daglig leder for EasyPark i Norge til DinSide.no.

Pris?

For at en betaling skal finne sted må du først ha en avtale med EasyPark. Når du så kommer til parkeringsplassen og skal betale, så foregår alt dette gjennom applikasjonen i systemet.

Avtalen med EasyPark finnes i flere versjoner, men den de tegner desidert mest av koster ingen ting per måned i gebyr, men gir et påslag på 15 % av parkeringsprisen som går til EasyPark.

-En gjennomsnittsparkering koster ca. 30 kroner, og påslaget vil da bli kr. 4,50 i tillegg, forteller Christian Sæterhaug i EasyPark.

Skiller mellom jobb og fritid

Dersom du har firmabil og ønsker å ha to kontoer, så går dette helt fint. Da må du for hver parkering huke av hvorvidt det er en jobb- eller privatrelatert parkering. Da går utgiften for parkering i jobbsammenheng til arbeidsgiver, mens private parkeringer blir belastet kredittkortet ditt.

Parkeringsapp i bilen


Foreløpig er Volvo alene om å ha dette implementeret i bilens infotainmentsystem. Systemet er standard på alle Volvo med Sensus Connect infotainment fra mai i år. De som allerede har et Sensus-system vil få løsningen gjennom en oppdatering.

– Teknologi skal gjøre livet enklere. Derfor har vi lyttet til våre kunder under utviklingen av Sensus Connect. Det handler ikke om å tilby tusenvis av apper, men om å tilby akkurat det du trenger før du engang visste at du trengte det, sier David Holecel, Connectivity Brand Manager i Volvo Cars.

Og for å avslutte med et glimt i øyet: Her er statistikken som forteller at menn er bedre til å parkere enn kvinner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer