Parkeringsbot? Glem det!

Her lar de teknologien ta over innkrevingen av parkeringsavgifter.

Dette kan bli historie dersom du lar teknikken slippe til.  Foto: colourbox.com
Dette kan bli historie dersom du lar teknikken slippe til. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et gigantisk testprosjekt, med opp mot 13.000 biler på det meste, er nå i gang i området rundt München og Ingolstadt. Morgendagens løsninger er under testing, noe som blant annet kommer til å gjøre den forhatte parkeringsboten overflødig. Og morgendagen, den er her allerede på slutten av året. Les også: Menn bedre til å parkere enn kvinner

Slurv eller forglemmelse?

At mange i dag får parkeringsbøter har mange sammensatte årsaker, men en av grunnene er at man ikke rekker tilbake i tide. En annen at man kanskje bare tar en sjanse på at man rekker tilbake før man blir bøtelagt, eller at man rett og slett ikke hadde myntene som skulle til. Dersom de nye systemene som nå testes i Tyskland kommer på markedet, så er alle disse (bort)forklaringene en saga blott.

Elektronisk bistand

Mange nye biler på markedet i dag har parkeringsassistent. De første utgavene kunne selv styre bilen inn i en parkeringslomme som befant seg langs veien. Den måler opp lommen og forteller sjåføren om den er stor nok. De første løsningene overtok kun styringen, mens sjåføren måtte kontrollere pedalbruken. Senere utgaver tok hånd om også dette, før vi nå er kommet til systemer som også finner og parkerer i lommer hvor man rygger, eller kjører inn med snuten først.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer