Tyven tar nøkkelen

Pass deg for dette i sommer

- Dersom du oppbevarer bilnøkkelen rett innenfor døra i gangen, er biltyveri like lett som å stjele Hubba Bubba fra en femåring.

IKKE SLIK: Bilnøkkelen bør ikke oppbevares i nærheten av inngangsdøra. Det gjør at tyver lett kan stjele nøkkelen eller kopiere koden mens de står på utsiden. Foto: Rune Korsvoll
IKKE SLIK: Bilnøkkelen bør ikke oppbevares i nærheten av inngangsdøra. Det gjør at tyver lett kan stjele nøkkelen eller kopiere koden mens de står på utsiden. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Advarselen kommer fra informasjonssjefen i If, Sigmund Clementz, som følger utviklingen når det gjelder tyveri av og fra bil nøye.

I fjor ble det stjålet 2.790 biler i Norge. Dette er faktisk en liten nedgang fra årene før, noe som skyldes at bilene er blitt vanskeligere å stjele. Men etter hvert som bilene har fått mer avanserte låssystemer, har også tyvenes framgangsmåter blitt mer avanserte.

Det er ikke lenger brekkjern som er tyvenes favoritt-redskap. Tilgang til bilens nøkkel eller nøkkel-kode er en stadig vanligere årsaken når bilen blir borte. Og ofte er det profesjonelle ligaer som står bak.

Bærums-familie mistet bilen

Dette fikk blant andre en familie fra Bærum erfare mens de var på ferie for noen måneder siden. Tyver brøt seg inn i huset og fant bilnøkkelen. Da familien kom hjem var bilen borte.

- Ofte blir biler som stjeles på denne måten kjørt rett over til Sverige og derfra videre nedover på kontinentet eller til Øst-Europa, forteller informasjonssjef Sigmund Clementz i If.

Familien fra Bærum var imidlertid heldig.

Fant bilen igjen

- Familiefaren kunne følge bilens bompasseringer fram og tilbake i Vestfold og bomringen i Oslo. Biltyvene gjennomførte 100 bompasseringer. Dette ble nyttig informasjon for politiet, som nær satt på sanntidsinformasjon om hvor bilen til enhver tid befant seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer