Pass deg for dette skiltet

Følger du ikke med, kan det bli dyrt.

FØLG MED: Det blir dyrt om du lar bilen bli stående. Foto: Stine Okkelmo
FØLG MED: Det blir dyrt om du lar bilen bli stående. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange som parkerer i bygatene har nå bilene stående midt inne i store snø- og ishauger. Bilene får stå, folk reiser istedet kollektivt, og lar snøhaugene vokse i likhet med brøytekantene. Men nå gjelder å følge med. For mange byer har startet med snøryddingen, og lar du bilen bli stående kan du få problemer.

Du må sjekke hvert døgn

Gatene må være tomme for biler før ryddemannskapene kan starte bortkjøring av snø. I forkant settes det derfor opp midlertidige forbudt-skilter (som på bildet). I følge Samferdselsetaten i Oslo Kommune settes disse opp minimum ett døgn før de trer i kraft, slik at "bilistene har god tid på seg til å parkere bilen et annet sted". Ofte står skiltene lenger enn ett døgn også.

I følge forskrift om offentlig parkeringsregulering og parkeringsgebyr må bileieren se etter nye skilter i gaten en gang i døgnet. (§ 12: Senest 24 timer etter at parkeringsregulerende skilt er oppsatt, må fører/eier av kjøretøyet rette seg etter de nye bestemmelsene).

Fjerner du ikke bilen, risikerer du altså en rådyr borttauing.

Se også fjorårets verste parkering på denne filmen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.