Nå øker rentene

Pass deg for leasing-smellen

Tilbudene om billig leasing for privatpersoner florerer om dagen. Mange er ikke klar over at de varslede renteøkningene kan gi en utgiftssmell på flere tusen i året.

KAN BLI DYRT: Det som i utgangspunktet ser ut til å være rimelige månedsavdrag, kan bli mye dyrere når de varslede renteøkningene fra Norges Bank slår inn, advarer leasing-ekspert Ole Jørgen Berg-Nielsen. Foto: Rune Korsvoll
KAN BLI DYRT: Det som i utgangspunktet ser ut til å være rimelige månedsavdrag, kan bli mye dyrere når de varslede renteøkningene fra Norges Bank slår inn, advarer leasing-ekspert Ole Jørgen Berg-Nielsen. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De store bilimportørene, forhandlerkjedene og leasingselskapene har en rekke kampanjer på leasing som er skreddersydde for private.

Med en historisk lav rente, har dette vært en enkel og grei måte for mange å skaffe seg en ny, sikker og moderne bil på, med gode garantier og service inkludert. Med andre ord et forutsigbart bilhold og oversiktlige utgifter de neste åra.

Det høres unektelig fristende ut å kunne skaffe seg BMWs nye super-elbil iX og betale bare 6 112 kroner i måneden. Riktignok må du ut med et etableringsgebyr på 111 970 kroner til å starte med, men likevel høres dette ut som en svært overkommelig leasingavtale for mange.

I en slik avtale binder du deg vanligvis for en periode på tre år og ofte med en kjørelengde på 15 000 kilometer i året.

Les den lille skriften

Trenger du bare en liten bil, kan kanskje den elektriske SUV-en Peugeot e-2008 være et alternativ. Kampanjetilbudet forteller om en rente på 0,99 prosent og 1990 kroner i måneden dersom du betaler et innskudd på 78 388 kroner. Det høres ut som er svært godt tilbud, og er kanskje det. I dette tilbudet har du bare en kjørelengde på 10 000 kilometer i året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer