Pass deg for rusten

Nye biler blir stadig bedre på de fleste områder. Men hvorfor er det så vanskelig å beskytte mot rust?

Det er ikke bare gamle biler som ruster. Utfordringen kan like gjerne være tilstede på nesten helt nye biler. Foto: COLOURBOX
Det er ikke bare gamle biler som ruster. Utfordringen kan like gjerne være tilstede på nesten helt nye biler. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste som har jaktet bruktbil vet at man skal undersøke grundig før man slår til. Mange biler sliter med rustproblemer, og dette kan være tilfelle på nyere biler enn mange tenker. Er bilen mer enn en en liten håndfull år gammel, bør du være ekstra oppmerksom.

Kjent problem

Vi har tidligere skrevet flere artikler om rustproblematikk her på DinSide. Vi har omtalt hvilke biler som er best og dårligst for årsmodeller mellom 2002 og 2005. Vi har også skrevet om hvilke nye biler som er best rustbeskyttet. I denne videoen kan du dessuten lære mer om hvordan du sjekker bruktbiler for rust.

Dessverre er ikke rustproblemer bare begrenset til eldre biler. I følge Thomas Bull Enger, daglig leder hos Enger & Hedlund som leverer Mercasol antirustprodukter til Norsk Antirustforening, kan man oppleve rust på biler som bare er et par år gamle. Han anbefaler derfor å understellsbehandle biler allerede når de er helt nye.

– Da er effekten størst og kostnaden lavest, sier Enger. Når bilen har vært brukt en stund må man demontere deksler og vaske, slik at det tar lengre tid og koster mer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer