Pris på bompenger i påska 2022

Pass på elbilfella

Bare i bompenger kan påskeferien bli kostbar. Og spesielt elbilistene vil merke en stor forskjell om de ikke har gått til anskaffelse av bombrikke til kjøreturen.

DYRT: Mange opplever allerede at det koster mer enn nok å kjøre på norske veier. En Autopass-avtale vil gi store besparelser - spesielt for dem som kjører elbil. Foto: NTB
DYRT: Mange opplever allerede at det koster mer enn nok å kjøre på norske veier. En Autopass-avtale vil gi store besparelser - spesielt for dem som kjører elbil. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I DinSides ferske bompenge-oversikt har vi tatt utgangspunkt i fire typiske påskeferie-destinasjoner, fra forskjellige steder nær de største byene i Norge. Her kommer det fram at det fortsatt koster mye å kjøre på de store offentlige veiene.

Bare ta dette eksempelet: Om du bor i Sandvika i Bærum og skal kjøre den 30 mil lange turen til hytta på Otta i Sel kommune - og hjem igjen - med dieselbil, må du ut med hele 876 kroner i bare bompenger.

Med en rabattert Autopass-avtale slipper du unna med 627 kroner, men også det er penger som merkes på lommeboka - for i tillegg bruker dieselbilen trolig over en halvliter drivstoff på mila, noe som kan tilsvare nærmere tusenlappen ...

Dyrest for diesel

For bensinbil er øvelsen Sandvika-Otta nesten like dyr å kjøre, som med diesel, mens det for elbil er cirka 150 kroner rimeligere å kjøre uten bombrikke.

Det er imidlertid med Autopass-brikke at elbilisten får sine store rabatter. Det skal vi komme tilbake til.

For vi har også innhentet bompengeprisen for tre andre strekningen, nær Trondheim, Bergen og Oslo (se tabeller). Samtlige - utenom strekningen mellom Stjørdal og Oppdal på E6 i Trøndelag - viser at det er dyrest å kjøre gjennom bompasseringene med dieselbil, med bensinbilen hakk i hæl.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer