Pass på førerkortdatoene!

Ikke alle klasser på førerkortet varer livet ut.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De vanligste førerkortklassene A, B og BE er gyldige livet ut for de fleste av oss. Det gjelder imidlertid ikke for tyngre biler, og heller ikke dersom du for eksempel er rammet av kronisk sykdom, som diabetes. Personer over 70 år må ha gyldig legeattest i tillegg til førerkortet når de skal ut å kjøre.

Vi oppdaget tilfeldigvis at klasse C1 og C1E for vår del går ut i år. C1 har de fleste som ikke er for unge, fått på kjøpet da de tok lappen på bil (B), men C1E har de fleste tatt ved hjelp av kjøretimer og oppkjøring senere.

Jeg mister C1 og C1E i løpet av året hvis ikke dette fornyes.

Dette er klasse C1 og C1E. (Lenk til Statens Vegvesen)

Les også: 450.000 tror de ville strøket

Hvordan gjør man det?

Vi ringte en trafikkstasjon for finne ut hvordan du skal gå frem om dette gjelder deg. Det første man gjør er å ta med førerkortet til legen og be om legeattest. Skjemaet heter NA 0202 og er den generelle legeattesten for førerkort. Fastlegen skal ha dette.

Her er skjemaet du blir presentert hos legen (NA 0202).

Hvis man er i form, og blir godkjent, tar man med seg legeattesten og førerkortet og går på en trafikkstasjon for å fornye førerkortet. Da får man C1 og C1E for 5 nye år. Da er det ny runde hos legen igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.