Pass på her

Snø, slaps og kulde. Nå opplever mange at bremsene på bilen fryser fast etter at håndbrekket har stått på. Prøv dette trikset.

IKKE AV FLEKKEN: Fuktighet, salt og kulde gjør at mange bilister opplever at bremsene fryser fast etter at håndbrekket har stått på noen timer. De kommer ikke av flekken. Foto: Rune Korsvoll
IKKE AV FLEKKEN: Fuktighet, salt og kulde gjør at mange bilister opplever at bremsene fryser fast etter at håndbrekket har stått på noen timer. De kommer ikke av flekken. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

- Vi må rykke ut for å hjelpe mange bilister med frosne bremser. Det sier Petter Schøyen, som er sjef for SOS Veihjelp og NAF Veihjelp i Oslo-området.

Vinteren så langt har bydd på alt fra mange kuldegrader til regnvær over store deler av landet. De siste dagene har snøen på Sør- og Østlandet skapt store utfordringer for bilister. Ikke bare for framkommeligheten, men den har også bidratt til andre problemer med bilen.

- Vi har fått flere henvendelser fra bilister som opplever at bremsene på bilen fryser fast etter at den har stått med håndbrekket på i noen timer. For Petter Schøyen og hans bilbergere er dette et velkjent problem. Størst ser det ut til å være på eldre biler med vanlig håndbrekk.

Bremsene fryser fast

- Vi har massevis av henvendelser om dette. Folk setter seg inn, starter opp, setter i gir og tar av håndbrekket. Så opplever de at bilen ikke kommer av flekken. Den står bom fast. Bremsene har rett og slett frosset fast. Det hjelper ikke å ta av håndbrekket, sier Schøyen.

Han forklarer hva som skjer:

- Med salting, snøslaps og våte veier, dannes det fuktighet i vaiere, kalipere og andre deler av bremsene. Når du kjører utvikler bremsene varme. Da er det ikke noe problem, selv om det er kuldegrader. Når du parkerer og setter på håndbrekket fryser alt fast.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer