Volkswagen og Tesla har brutt ny barriere

Passerte ny milepæl

Nå er det registrert godt over 300 000 elbiler i Norge - tre merker skiller seg kraftig ut.

NY TESLA-MILEPÆL: Tesla har passert 60 000 elbiler i Norge, siden et lite antall Tesla Roadster kom til landet før 2010. Tesla Model (bildet), som ankom sist, har på rekordtid passert de andre modellene til det amerikanske elbilmerket. Foto: Øystein B. Fossum
NY TESLA-MILEPÆL: Tesla har passert 60 000 elbiler i Norge, siden et lite antall Tesla Roadster kom til landet før 2010. Tesla Model (bildet), som ankom sist, har på rekordtid passert de andre modellene til det amerikanske elbilmerket. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag meldte Tesla om at de har levert sin bil nummer 60 000 til en norsk kunde. Og med det retter de en stor takk til kundene for interessen.

For den amerikanske elbilprodusenten har salget her til lands vært et eventyr - et lite stykke Norge. Fra de var tidlig ute og startet med Tesla Roadster (mindre kjent i dag) i 2008 og mer kjente Tesla Model S i 2012, har pila bare pekt oppover.

Nå er siste- og minstemann Tesla Model 3 deres mest solgte, med over 25 000 registreringer. Og i midten av 2021 skal Tesla Model Y komme, etterfulgt av oppdaterte versjoner av Model S og Model X.

... men ikke best

Det er imponerende. Likevel er ikke Tesla Norges mest solgte elektriske bilmerke. Volkswagen nådde nemlig 60 000 allerede i fjor.

Og tar vi med de såkalte bruktimporterte elbilene - som oftest er nesten helt nye - er Nissan det suverent mest solgte elbilmerket i Norge, med 69 097 solgte biler innen utgangen av februar.

Og i mars har det i skrivende stund i tillegg blitt registret 325 nye Nissan (Leaf) i Norge. Dermed er ikke japanerne langt unna milepælen på 70 000.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.