Perfekt dårlige veier

Kaffe og regnskog, Intel og amerikanske turister, Stillehavet og Karibia – og elleve timers flytid fra Madrid. Vi er her først og fremst for å prøvesmake på Toyota Land Cruiser.

Publisert
Sist oppdatert

COSTA RICA (DinSide Motor): Mer eller mindre eksotiske steder på jorden velges ut av Toyota for at Land Cruiser skal få vist frem både klassetilhørighet og ferdigheter. Costa Rica er et godt valg med nok fantastiske dårlige veier og ikke alt for langt mellom luksushotellene.

Mye vernet

San Jose ligger sånn cirka midt i Costa Rica. Reiser du vestover når du etter 10 mil Karibia-kysten, motsatt vei ligger Stillehavet enda nærmere. Vi startet nordover på vår lille tredagers kjøreekspedisjon, og på vei over det første lille fjellpasset kjørte vi forbi en av nasjonalparkene, Braulio Carrillo.

En fjerdedel av Costa Rica er nasjonalparker eller beskyttede naturområder, og en viktig del av turistøkonomien er former for øko-turisme. Fugletittere er spesielt glad i landet på grunn av spesielle kolibrier og relativt tilgjengelige fuglearter som kjennetegner regnsskog.

Tullebomstasjon

En spesiell bomstasjon dukket opp på vei mot den aktive vulkanen Volcan Arenal. En eldre kone hadde overtatt det som tidligere antakelig var en offentlig bomstasjon, og hun fortsatte innkrevningen for egen del.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer