Periodisk kjøretøykontroll:Store prisforskjeller

Skal bilen din inn til periodisk kjøretøykontroll, gjør du klokt i å sjekke prisene flere steder før du ruller inn på en kontrollstasjon. Konkurransetilsynet sin prisundersøkelse viser at prisforskjellene kan være store; verst er det i Oslo, hvor differansen mellom billigste og dyreste lyder på 749 kroner.

Periodisk kjøretøykontroll:Store prisforskjeller
Publisert

Konkurransetilsynet har sjekket prisene hos til sammen 501 verksteder i 102 kommuner, i månedsskifte februar/mars i år. Den største differansen mellom billigste og dyreste sted å foreta EU-kontroll på , finner vi altså i Oslo.

Etter å ha undersøkt med 21 verksteder i Oslo fylke, fant Konkurransetilsynet at rimeligste verksted tar 395 kroner for en EU-kontroll, mens dyreste verksted skal ha 1.144 kroner for å gjøre samme jobben. Dette priseksemplet gjelder for nyere bensin- og dieselbiler.

Eldre eller nyere bil

Prisene for periodisk kjøretøykontroll varierer noe ut fra hvilken bil du har, det skilles mellom eldre og nyere bensinbiler, og eldre og nyere dieselbiler. Disse prisdifferansene kommer av at det varierer hvilke kontroller som er nødvendige, alt etter hvor gammel bilen er. Teknisk kontroll og avgasskontroll skal gjennomføres på de fleste biler, og i tillegg skal biler som er registrert etter 01.10.1992 gjennomgå en støykontroll.

Noen verksteder opererer med separate priser for disse delene av kontrollen, så vær påpasselig med at du får dette regnet inn i prisen når du forhører deg om kostnader ved periodisk kjøretøykontroll.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer