Perkins dieselmotor: Startmotor

Publisert
Sist oppdatert

Bilmerke: Perkins
Modell: Alle
Motor: Alle
Årsmodell: Alle
Kilometerstand:

Problem: Startmotor.
Spørsmålet gjelder vanskelighetsgrad ved demontering av innslag på en vanlig Boch eller Lucas starter. Når jeg "kakker" på innslaget slår starter inn og motor starter. Har fått tips om å ta av innslaget for å "smøre" dette. Er denne jobben komplisert, kan det lønne seg å ta av hele starteren? Gjelder en Perkins dieselmotor og det er lett å komme til starteren. Finnes det noen tegninger som jeg kan benytte som veiledning til jobben?

Svar: På en skala i vanskelighetsgrad for en vanlig mekaniker så vil jeg tro at jobben med å demontere, reparere og montere et innslagsrele fra en vanlig startmotor er sånn cirka 2. Men det er ikke sikkert at jobben er like vellykket for det. Feilen i din starter ligger nok i dårlig kontakt på børster eller innslagskontakter på grunn av forurensinger, slitasje eller kortslutning/brudd i viklinger inne i selve innslagsrelé eller motor. For å reparere en start så trengs en starterbenk med måleapparater. Dette kan fort bli dyrere enn en byttestart.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer