Personbil i terrengklær

Lexus prøver seg i det populære SUV-markedet (Sport Utility Vehicle). RX 300 har blir fintunet for det europeiske markedet, og etter suksessen i USA har Lexus store forhåpninger til sin nye firehjulstrekker.

Publisert

Kombinasjonen av god komfort og gode veiegenskaper er vanskelig å kombinere med terrengegenskaper. Det blir enten det ene eller andre, og det er ytterst sjelden vi finner den perfekte kombinasjon.

Selvbærende karosseri

Noen terrengbiler er utstyrt med ramme, stiv bakaksel og bladfjæring, Lexus RX 300 er en av de som kan skilte med selvbærende karosseri, uavhengig hjuloppheng, og spiralfjærer. Strengt tatt er ikke Lexus RX 300 noen ny bil, den har vært på markedet i USA lenge, men det er gjort store forandringer på bilene som kommer til Norge. I følge Lexus kjører bilister fortere, akselererer hardere og bremser kraftigere her hjemme. Det har medført at RX 300 har blitt utstyrt med nye fjærer, dempere og stabilisatorstag som skal gjøre bilen stivere.

Sterk nok motor

RX 300 har en V6 motor med 201 hestekrefter og et slagvolum på tre liter. Dreiemomentet er 283 newtonmeter ved 4.400 omdreininger og toppfarten er elektronisk begrenset til 180 kilometer i timen. 0 til 100 kilometer i timen går unna på raske 9,2 sekunder og VVT-i teknologien fra Toyota som betyr ”variable ventil tider med intelligent styring” er også på plass. Motoren er frisk og du savner ikke effekt til tross for at bilen veier 1.790 kilo. VVT-i teknologien gjør at det trekker godt også på lave turtall. For deg med båt kan det nevnes at RX kan trekke tilhengere på 2.000 kilo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer