Petter Solberg Edition med 320 hestekrefter

Subaru har avduket en spesialversjon av Impreza WRX STi for å feire Petter Solbergs VM-tittel i 2003.

Publisert
Sist oppdatert
Petter Solberg Edition med 320 hestekrefter

Petter Solberg Edition med 320 hestekrefter

  1. Store bilder


Bilen kommer i salg til våren og skal kun produseres i 500 eksemplarer. Motoren vil bli oppgradert til rundt 320 hestekrefter og bilen vil få både tekniske og kosmetiske forbedringer.

Impreza WR1 som den heter vil blant annet få en senterdifferensial som kan kontrolleres manuelt av føreren. Systemet heter drivers control centre-differential (DCCD) og bryter er plassert ved siden av håndbrekket.

Harrybryter

Denne knappen er nok noe flere firehjulsdriftsjåfører kunne tenke seg. Den gjør nemlig det at du kan bestemme selv hvor mye krefter som skal gå til henholdsvis foraksel og bakaksel. Da er det opp til deg om du vil ha en retningsstabil fartsbil eller en bil som vifter vilt med baken. Hver gang bilen stoppes nullstiller systemet seg til 50:50.

WR1 har også spesiel fjæring utviklet av Prodrive som senker bilen med 25 millimeter. Felgene er 18 tommer og har det enkle navnet P-FF7 (Prodrive Flow Forming seven spoke). Dekkene er selvsagt Pirelli. WR1 kjenneteges videre av sin isblå farge og stålgrill.

I likhet med alle andre WRX STi-modeller har den sekstrinns girkasse, Brembo bremser og Subaru Suretrac differensialer.

Impreza STi WR1 selges fra april i England for den enkle sum av 29.995 pund.

Store bilder av Impreza STi WR1.

TEST: Subaru Impreza WRX STi.

Her finner du mer Subaru-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer


  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer