Peugeot 1007 prøvekjørt

Det er ikke ofte vi ser så mange nyvinninger i selve definisjonen på et urbant kjøretøy overleve hele reisen fra tegnebrett til landevei. Det er imidlertid hva som har skjedd med nye Peugeot 1007. Vi har både kjørt den og studert den nærmere.

Publisert
Sist oppdatert

VALENCIA (DinSide Motor): Nye Peugeot 1007 blir overfor pressen beskrevet som en "trendy småbil med storbilfølelse". Slikt gir forventninger, særlig etter å ha hørt en god del om denne nyskapningen fra diverse kilder på forhånd. (DinSide bragte de første bildene allerede i juni i fjor). Det var derfor med noe spenning vi gikk den i møte for en prøvekjøring.

Fjernbetjente skyvedører

Det er konseptet "Sésame" som ble vist på bilmessen i Paris i 2002 som har tjent som konseptuelt grunnlag for den nye modellen. Det mest oppsiktsvekkende trekket er uten tvil dørene, som er elektrisk drevne med fjernkontroll. De kan naturligvis også betjenes med håndtak både innvendig og utvendig. Når dørene åpnes, gis det adgang til kupéen gjennom en 92 centimeter bred døråpning. Dette letter inn- og utstigning betraktelig. Dermed forblir bilens største bredde, også med dørene åpne, avstanden mellom sidespeilenes ytterpunkter.

Med andre ord en fabelaktig fordel for folk som ofte må parkere i trange garasjer eller parkeringshus. Sikkerhetssystem er innbygget for å hindre uhell, lydsignal og sensorer skal hindre klem-uhell og et enkelt tilleggstrykk stanser bevegelsen på døren og et nytt mobiliserer den igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer