Peugeot 108 nærmer seg

Endelig har vi fått flere opplysninger om Peugeots nye småbil.

NY TRILLING: Peugeot 108 kommer nå i helt ny fremførelse. Den vil fortsatt beholde slektskapet til  Citroën C1 og Toyota Aygo.  Foto: Peugeot
NY TRILLING: Peugeot 108 kommer nå i helt ny fremførelse. Den vil fortsatt beholde slektskapet til Citroën C1 og Toyota Aygo. Foto: Peugeot Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når det snakkes om trillingene i bilbransjen, så er det først og fremst de tre elektriske variantene Peugeot i-On, Citroën C-Zero og Mitsubishi i-Miev det menes.

Men et annet trillingkull finner vi i Toyota Aygo, Citroën C1 og Peugeot 108. Alle disse skal fornyes i nær fremtid, og Peugeot viser nå frem hva de har tenkt å by på.

Bilene er bygget over samme lest, og er et godt eksempel på små og miljøvennlige biler. Ja, om vi tar med hele livsløpet, så finnes det knapt mer miljøvennlige biler på markedet, elbiler inkludert.

Mer informasjon

Peugeot viser nå frem flere versjoner av nye 108, som blir tilgjengelige med alternativt tre eller fem dører. I tillegg kommer det spennende versjoner med et tak som kan trekkes helt tilbake, for på den måten å få litt ekstra vind i håret.

Nærmere kabriolet kommer man ikke, uten faktisk å fjerne taket. Peugeot vil likevel ikke gå så drastisk til verks som Citroën gjorde med Pluriel en gang i tiden, der også takbøylene kunne demonteres.

Svikter i kollisjonstester

Peugeot 108 blir nå en helt ny bil som skal leve noen år. De har derfor valgt å putte på med utstyr som gjennom denne tiden kommer til å bli en nødvendighet. Innvendig er den utstyrt med en 7-toms skjerm, som viser alt fra navigasjon til multimediasystemet, der DAB blant annet er standard. Fra skjermen kan du også styre mobiltelefonen, som pares gjennom Bluetooth, men bilen har også fått full rattkontroll som kan styre det meste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer