Peugeot 206 CC - prisvennlig pikeporsche?

Selvfølgelig er 206 CC (De to C'ene står for Coupe Cabriolet) en bil som utmerket godt kan nytes av andre enn jenter. Og det er, ikke minst, en allværs sportsbil som passer det norske klima aldeles utmerket.

Publisert

Tro ikke at det er så enkelt som å kappe taket av en 206 kombikupe og sette på et ståltak. Selv om bunnplate og drivlinje er den samme som på 206 Kombi, er både midtre og bakre del av bilen sterkt modifisert og kraftig forsterket på flere områder.

…som en 206 GTi

En svært amputert kjøretur fra St. Tropez til Toulon avslørte ikke annet enn at 206 CC i likhet med 206 GTi har glimrende kjøreegenskaper. Og selv om vi får vente til mars/april med en test under norske forhold, virker det nesten som om avstivningene har ført til at 206 CC har enda bedre balanserte kjøreegenskaper enn 206 GTi. (Du kan for øvrig lese vår test av 206 GTi på denne lenken.)

Og når bilen kommer til Norge i mars/april vil den bli solgt både med toliteren vi kjenner fra 206 GTi og andre modeller fra Peugeot. Mer interessant blir nok imidlertid den nye 1,6-literen, som 206 CC foreløpig er alene om, men som skal innføres i andre modeller senere. Først ute blir den nye 307, som du kan få en smakebit av på denne lenken.

En ny og en gammel

Den nye motoren har samme boring/slaglengde som den gamle 1,6-literen, men har fått en nyutviklet topp med blant annet variabelt luftinnsug og ny elektronikk. I denne prosessen har effekten økt fra 90 hk (standerversjon)/98 hk (sportversjon) til 110 hk, og dreiemomentet har økt fra 135(138) Nm til 147 Nm, og i prosessen har maksimalt dreiemoment blitt tilgjengelig over et bredere turtallsområde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer