Peugeot 206 GTi: GTI-bombe til firmabilpris!

(Geneve - DinSide) Mange har håpet at Peugeot 205 GTi skulle bringes til live igjen i ny form. Nå har den kommet. Etterfølgeren -- Peugeot 206 GTi -- har nok muskler og et lekkert design, to gode argumenter for å i det minste vurdere bilen. Og prislappen viser fortsatt under 250.000 kroner!

Peugeot 206 GTi: GTI-bombe til firmabilpris!
Publisert

Sportsbiler er langt fra det eneste saliggjørende her i livet, men enkelte biler vekker følelser, de fleste andre er bare redskap for persontransport. Peugeot 206 er definitivt ikke en bil som bare skal dekke ditt mest elementære transportbehov. Slik sett er den faktisk nokså dårlig, 206 GTI er nemlig utelukkende tilgjengelig som en 3-dørs kombikupe, kunne Peugeot-folkeet fortelle under lanseringen av bilen her i Geneve.

Samtidig lanserte Peugeot en ansiktsløftet 406 med omfattende endringer, samt 306 med HDI-motor. Disse bilene kan du lese mer om på DinSide i morgen - torsdag 29. april

Lange lister

At 206 vekker følelser er hevet over tvil. Peugeot har lenge levd en nokså anonym tilværelse på det norske marked, men Peugeot 206 er bilen flere vil ha enn forhandlerne kan levere på dagen. Ventelistene på spesialbestilte utgaver av 206 er nemlig på inntil 6 mnd.

206 GTi skal allerede være på plass i Norge fra begynnelsen av mai, men de få bilene som kommer da er for lengst lovet bort. Og det er ikke det minste merkelig.

Bilen har nemlig i stor grad det samme design som en standard 206, men forskjermene har blitt bredere, nærmere bestemt 10 mm på hver side for å få plass til dekkene i dimensjon 185/55R15. I tillegg har Peugeot funnet frem egne lettmetallfelger til bilen, og endret på lyktenes utseende. Disse endringene er nokså små, men du verden for en effekt de har hatt. GTi'en er tøff og barsk, og den antyder at den har mer muskler enn en vanlig 206. Den skriker det ikke imot deg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer