Peugeot 206 RC

Peugeot har vunnet VM i rally de to siste årene. Richard Burns leverte i 2001 og Marcus Grönholm i 2002. Peugeot har derfor valgt å lansere en enda råere versjon av 206. Det er 206 RC med 180 hestekrefter.

Publisert
Sist oppdatert
Peugeot 206 RC

Peugeot 206 RC

  1. Store bilder
Peugeot 206 RC


RC får en ganske moderat styling, men vil kunne kjennes igjen ved spesielle felger og to kraftige eksosrør. Felgene er 17-toms og er skodd med dekk i dimensjonen 205/40-17. Dette er en ekstrem dimensjon som kun blir en tynn stripe med dekk rundt felgen. Vi gjetter på at de gir et durabelig veigrep.

Heftig

Vi skryter rett som det er av turbomotorer med fett dreiemoment på lavt turtall. Det vi ikke nevner så ofte er at en sprek motor uten turbo er veldig lettkjørt og leverer effekten jevnt og forutsigbart i hele turtallsregisteret. Du slipper også den lille forsinkelsen som oppstår fra det øyeblikket du trykker på gasspedalen til det skjer noe. Her kommer 206 RC til å gjøre det godt. Tolitersmotoren bilen er ustyrt med yter 180 hestekrefter ved 7.400 omdreininger og 202 newtonmeter ved 4.750 omdreininger. Det blir med andre ord en motor som trives på høyt turtall.

Bilen lanseres til sommeren og kommer til Noge på høsten.

Store bilder finner du her.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer