Peugeot 206:Luftig med glasstak

Flere spesialversjoner av Pegeot 206 er på vei til Norge, den meste spesielle får vi imidlertid ikke se på en stund. Men når den kommer kan du se svært godt - ut av bilen!

Peugeot 206:Luftig med glasstak
Publisert

Peugeot 206 er relativt fersk på markedet, og den franske bilprodusenten har mer enn antydet at de har tenkt å gjøre mye morsomt med denne bilen - i alle fall etter de utallige konspetbilene på 206-plattform de har vist i løpet det siste året.

Nå er den første av spesialmodellene på plass - nå har Peugeot laget en luftig bil med et glasstak som måler mer enn 1 meter i breddde- og lengderetning.

Av mer "normale" varianter dukker en GTI-versjon opp i mai/juni - denne har en toliters motor med 138 hk. En drøy måned etterpå kommer bilen med Peugeot/Citroëns 1,9-liters HDI motor.

De tre bilene -- 206 Roland Garros med glasstak og 206 GTI og kan du lese mer om og se flere bilder av ved å bruke lenkene til høyre. Vi har testet Peugeot 206 1.4 XT, testen kan du lese ved å klikke på denne lenken.

Foreløpig er det for sparsomt med opplysninger om 206 HDI, men det er på det rene at bilen kommer til Norge i juni i år, og at ytelsen blir 90 hk - som i dagens TD-motor. Imidlertid kan vi regne med at dreiemomentet kommer til å øke - og at forbruket går ned i forhold til dagens modell. Vil du lese mer om prinsippene bak HDI, kan du klikke her. Lenken tar deg til en kort omtale av de nye HDI-motorene fra Citroën - prinsippene bak den nye HDI-motoren fra Peugeot er likevel de samme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer