Peugeot 208 - tilbake til røttene

Peugeot viser helt nye 208, en bil som er både mindre og lettere enn forgjengeren 207.

Peugeot 208 kommer både med tre og fem dører Foto: Peugeot
Peugeot 208 kommer både med tre og fem dører Foto: Peugeot Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

208 blir Peugeots nye småbil, og nettopp småbilegenskapene skal rendyrkes i denne bilen. Mens forgjengeren 207 var en relativt stor og tung småbil, skal nye 208 være et lite hakk mindre og to hakk lettere. Det er positivt for de som er opptatt av småbilenes sterke sider, håndterbarhet, forbruk, miljø og pris.

208 er syv centimeter kortere og én centimeter lavere enn 207. Viktigst er likevel kanskje at vekten har blitt redusert med opptil 173 kilo. Den letteste varianten veier nå 975 kilo. Til tross for dette lover Peugeot at den innvendige plassen har blitt merkbart bedre. Så er heller ikke plassutnyttelsen i 207 all verdens.

Ny design

Designmessig er dette et klart brudd med forgjengeren. Dette er en helt ny bil, og ikke bare en oppdatering. Det syns på designen. Visse likhetstrekk med storebror 508 kan anes i fronten, men alt i alt er dette ganske nyskapende i Peugeot-sammenheng.

Også innvendig er det helt nye toner. La oss håpe at vektbesparelsene ikke har gått utover den fine kvalitetsfølelsen som er i dagens 207. Bildene ser i alle fall lovende ut. Legg merke til den store berøringsskjermen og det lille rattet. Head-up Display blir også tilgjengelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer