Peugeot 3008 - mer fleksibel

Peugeot 3008 er en helt ny modell i et lite segment som hittil har vært ukjent for Peugeot.

Peugeot 3008 - mer fleksibel
Publisert
Sist oppdatert

3008 er en blanding av kompaktklassebil, SUV, og fleksibil. Men mest av alt er den en forstørret og forhøyet 308. Skjønt, vi skal ikke trekke parallellen for langt dit heller, for 3008 fremstår som en selvstendig modell. Både utvendig og innvendig er designen ganske annerledes, selv om man rent teknisk deler en del.

Prologue

3008 er en fortsettelse av konseptbilen Prologue som ble vist på fjorårets Paris-utstilling. Den gangen antok mange at dette ville bli en folkeSUV fra Peugeot. Det blir det ikke direkte, selv om den ikke ligger så alt for langt unna.

Peugeot måtte ta et valg om bilen skulle komme med firehjulsdrift eller ei og man valgte å ikke satse på det. For å kompensere delvis for dette, har man utviklet et program som tilpasser antispinn-systemet til ulike underlag for forbedret fremkommelighet.

Motvirker krengning

En annen finesse er Dynamic roll controll. Et hydraulisk system som sørger for å redusere sideveis krengning på bakakselen. Dette blir tilgjengelig til de sterkeste motorene.

To bensinmotorer

Og apropos det, du kan velge mellom fire ulike kraftkilder. På bensinsiden finnes det to 1,6-litere. En har ikke turbo og yter 120 hestekrefter. En har turbo og gir da 150 hester fra introduksjonen. Bare noen måneder senere, kommer denne i en Euro 5-oppgradert versjon med 156 hester.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer