Peugeot 3008 HYbrid4: Panikken brer seg

PARIS (DinSide Motor): Peugeot er så hissige på å vise frem sin nye hybridbil at vi fikk kjøre den allerede nå.

Peugeot 3008 HYbrid4: Panikken brer seg
Publisert
Sist oppdatert

Toyota har hatt hybridbiler på markedet siden 1997. Siden starten har de kommet med flere Priuser, flere Toyota-modeller i andre land og diverse Lexus-modeller med hybriddrift.

I det siste har flere blafret med hybridplaner og mest konkrete var Volvo som for noen dager siden bekreftet plug-in hybrid i 2012, og til og med lithium-ion-batterier.

Peugeot har nå kastet seg på ballen og lot oss til og med får prøvekjøre hybridversjonen av den nylig lanserte 3008. Bilen vi har kjørt er med andre ord helt lik de vanlige 3008 vi har fått hjem til Norge nå, men er ustyrt med en elektrisk motor i baken og firehjulsdrift. Den kommer på markedet i 2011.

Motorer

Det er så godt å skrive om motor i flertall. Det burde vært mange flere biler på markedet med mer enn én motor. Lexus leder i så måte med tre motorer i RX450h. Peugeot 3008 har en firesylindret dieselmotor foran med toliters slagvolum, 163 hestekrefter og 300 newtonmeter. Dette er i seg selv er en kraftig motor og ville gitt 3008 gode fartsressurser alene. I tillegg har den altså en elektrisk motor bak som driver bakhjulene (heter HYbrid4). Denne motoren yter 37 hestekrefter og 200 newtonmeter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer