Peugeot 3008 HYbrid4: Verdensnyheten testkjørt

SAINT-MALO (DinSide Motor):Så fikk vi omsider sette oss bak rattet i denne historisk viktige bilen.

Med elmotoren bak får Peugeot 3008 HYbrid4 firehjulsdrift. Det hjelper godt til for å krafse seg ut av sandgropen. Foto: Knut Moberg
Med elmotoren bak får Peugeot 3008 HYbrid4 firehjulsdrift. Det hjelper godt til for å krafse seg ut av sandgropen. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Peugeot 3008 er en såkalt crossover, en krysning mellom flerbruksbil, stasjonsvogn og SUV. Nærmeste konkurrent har vært den noe mindre Nissan Qashqai - hittil i forhjulsdrevet utførelse. 3008 ble lansert våren 2009, og vi testet den i Norge sommeren samme år.

Vi kjørte prototypen

Det ble tidlig lovet en hybridvariant av 3008 - med noe så nytt som en kombinasjon av dieselmotor og elmotor. DinSide fikk faktisk allerede for over to år siden prøvekjøre en prototype.

Kommer neste år

Nå har vi kjørt produksjonsmodellen - som vil bli tilgjengelig på det norske markedet før sommerferien neste år. Importøren kan foreløpig ikke gå ut med noen pris, men ønsket er at den ikke skal bli særlig dyrere enn dagens versjon med den samme dieselmotoren og automatgir. Da snakker vi om rundt regnet 400.000 kroner.

Diesel - var nå det lurt?

PSA Peugeot Citroën har blitt kritisert for å velge diesel, da drivstoffet er notorisk mer skadelig når det gjelder lokalmiljøet i urbane strøk, men svaret fra produsenten er at bilen kan kjøres tilstrekkelig i ren elektrisk modus til at denne ulempen overveiende elimineres, og at det generelt lavere forbruket gjør at totalregnskapet ut fra et miljøperspektiv blir positivt i forhold til en klassisk bensinhybrid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer