Peugeot 306 HDI

HDI = GTi. Slik føltes det i alle fall når vi fikk testkjøre Peugeot 306 HDI i franske alper under den europeiske lanseringen av bilen!

Peugeot 306 HDI
Publisert

Toliters HDI-motoren til PSA-gruppen finnes i to varianter, med eller uten intercooler. Med yter bilen 110 hk, uten er ytelsen 90 hk. Sistnevnte har funnet veien under panseret på en 306 -- og selv da lukter resultatet av svidd gummi!

Dreiemomentet er nemlig på formidable 205 Nm, og det er på topp allerede ved 1.900 o/min. Dermed blir kjørestilen en helt annen enn på en bensinmotor, men en spenstig kjørestil kan du fort få til likevel! Dessuten -- forskjellen på en dieselmotor og en bensindrevet motor blir stadig mindre. Fortsatt er det noe mer støy og vibrasjoner ved tomgang med en diesel, men under akselerasjon er forskjellen forbløffende liten, ikke minst fordi du slipper å ty til de høye turtall.

Og visste du forresten at så lenge gradestokken viser over 0 grader, trenger du ikke lenger å gløde dieselmotoren -- i alle fall så lenge det er en HDI-motor fra PSA. Og på kalde dager er det greit å ha med seg at den høyeffektive HDI-motoren er utstyrt med fire glødeplugger på totalt 800 W, som sørger for at det blir overskuddsvarme til kupeen.

Betydelig kjappere

Sammenlignet med den tidligere toppmodellen av 306 diesel -- 306 1.9 XRDT -- er den nye 306 HDI 1 sekund kjappere fra 0 - 100 km/t, som nå går unna på 12,6 sekunder. I fart er akselerasjonstidene enda bedre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer