Peugeot 307 1.6 XS

Den er blitt en av de største suksessene fra Peugeot noensinne her hjemme, og er blant de aller mest solgte bilene for tiden. Men så er det da også snakk om en pen og praktisk bil til en meget fin pris.

Publisert
Sist oppdatert

Vi følger en norsk småbarnsfamilie i jakten på ny bil. Bilene blir nøye vurdert med hensyn til plass, sikkerhet, utseende, kjøreopplevelse, praktiske løsninger og valuta for pengene. Du finner bakgrunnen og oversikten over testede biler her.

Innledning

Peugeot kom som en kule på siste halvdel av 90-tallet, og lanserte den ene lekkerbiskenen etter den andre. Ikke nok med det – de kvittet seg også med de fleste lytene som i tidligere år hadde gitt Peugeot et frynsete rykte rent kvalitetsmessig. Modellene 206, 306 og ikke minst 406 ble alle pene suksesser for Peugeot. Så kom gedigne 607, som skulle ta opp konkurransen med BMW og Mercedes, men som så langt ikke er blitt en storselger her hjemme.

307 er derimot blitt en knallsuksess, og er hovedårsaken til at Peugeot i øyeblikket er et av de aller største merkene på det norske bilmarkedet. Det er ikke tilfeldig; for det første er den pen å se på, har en fin pris og byr på bra med plass for den typiske norske familien med 1,6 barn. Spesielt stasjonsvognen og SW-utgaven byr på god plass - sistnevnte med fleksibel løsning med inntil 7 seter. Og den har dessuten det innovative glasstaket, som gir en helt spesiell kjøreopplevelse. Les mer om SW-utgaven i vår siste test.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer