Peugeot 308 snart som kabriolet

308-familien utvides og snart blir det en helg gjeng forskjellige modeller basert på den ferske kompaktklassebilen.

Publisert
Sist oppdatert

De første 308ene kom til landet helt på tampen av fjoråret og stadig flere blir å se ute på veiene. Foreløpig er det bare tre- og femdørs kombier som er tilgjengelige i butikkene, men en forhøyet og forlenget SW-utgave med plass til opptil syv personer skal stilles ut på Genève-salongen om kort tid. Og nå er det altså en åpen utgave på vei, en kupékabriolet etter samme konsept som forgjengeren 307 CC.

Tradisjon

Noen stor overraskelse er det ikke at en slik utgave kommer, ettersom Peugeot har gjort det til en tradisjon å lansere kupékabrioletutgaver av sine modeller i småbil- og kompaktklassen. Likevel har man tatt seg bryet å kamuflere testbilen ganske kraftig.

Ståltak

Fronten kan vi likevel med ganske stor sikkerhet fastslå at blir lik den vi finner på kombiutgavene. Men som vi ser på bildene, blir profilen og hekken naturligvis helt annerledes. Den litt høye stjerten ser det ut til at 308 CC også får, i likhet med dagens 307 CC. Platetak tar plass og Peugeot vil etter alt å dømme gå for en todelt løsning.

Motorer

Motormessig vil man trolig satse på gamle og velkjente slagere med en 1,6-liters bensinmotor på 120 hester som minstemann. Mer egnede for den antakelig relativt tunge bilen blir nok turboversjonene av denne med 150 og 175 hester. Trolig vil man også prøve seg på en dieselversjon. Ja, ryktene vil sågar i følge kilde og bildeleverandør Automedia ha det til at 308 CC blir første modell ut med Peugeots dieselhybridteknikk som for øvrig sies å være klar for serieproduksjon om et par-tre år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer