Peugeot 308 SW prøvekjørt

307 SW har fått sin etterfølger, og vi har kjørt den.

Publisert
Sist oppdatert

SARDINIA (DinSide Motor): Det er nå åtte måneder siden etterfølgeren til suksessen Peugeot 307 ble lansert, og på den tiden har kombiversjonen av 308 rukket å bli solgt i over 200.000 eksemplarer.

Utvider modellrekken

Peugeot ruster nå opp med nye versjoner av den vellykkede kompaktbilen; en sportsligere bensin-turboversjon som vi snart vil bringe omtale av, samt den viktige stasjonsvognutgaven som vi nå har prøvekjørt.

Egenart

Peugeot 307 ble en stor suksess i kompaktklassen takket være en appell som bygget på både estetisk egenart, praktiske egenskaper og kjørbarhet. Med SW-utgaven bragte Peugeot noe nytt til stasjonsvognfamilien; takket være en større grad av romslighet og fleksibilitet enn konkurrentene fremsto den som et mer "personbilaktig" alternativ til de høyreiste fleksibilene. Vi testet den til og med her på DinSide mot fleksibilene - og den tapte. Den var nemlig ikke noen MPV - men en ambisiøs stasjonsvogn. Og i en sammenligningstest mot konkurrerende stasjonsvogner ville resultatet sett annerledes ut.

Viderefører arven

Nye 308 SW tar opp arven etter forgjengeren uten å tilføre noe særlig nytt. Bilen oppdaterer konseptet og forbedrer det på en rekke punkter. Sett at konkurrentene ikke har fornyet seg i særlig grad, men har overlatt familievennlig innovasjon til fleksibil-segmentet, er 308 per 2008 et attraktivt produkt - noe på siden av det som vanligvis tilbys i dette segmentet. Vi tenker da hovedsaklig på VW Golf, Kia cee'd, Hyundai i30, Ford Focus og Opel Astra - alle i romslige stasjonsvogn-utgaver. Faktum er at 308 SW på mange måter nærmer seg mellomklassens stasjonsvogner, (romslighetsfølelsen er til og med bedre enn i en Toyota Avensis stasjonsvogn), og at den altså kan tilby en tredje seterad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer