Peugeot 4008: Kun to versjoner

Etter Mitsubishi ASX og Citroën C4 Aircross, kommer nå Peugeot 4008 på markedet.

KUN MED FIREHJULSDRIFT: Peugeot kommer sent, men godt - får vi tro. I hvertfall tilbyr de nå to varianter av Peugeot 4008, den allerede populære folke-SUV-en som heter ASX hos Mitsubishi og Aircross hos Citroën.  Foto: Peugeot
KUN MED FIREHJULSDRIFT: Peugeot kommer sent, men godt - får vi tro. I hvertfall tilbyr de nå to varianter av Peugeot 4008, den allerede populære folke-SUV-en som heter ASX hos Mitsubishi og Aircross hos Citroën. Foto: Peugeot Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var tidlig i mars publikum fikk se nye Peugeot 4008, en bil som tilsynelatende på sett og vis konkurrerer med merkets egen 3008. Men 3008 - med unntak av HYbrid 4-versjonen som også dukker opp nå i mai, er forhjulsdrevet.

Kun 4x4

4008 i Norge introduseres utelukkende med firehjulsdrift og slik vil man nok unngå mye intern "kannibalisme". Vi omtalte 4008 første gang i fjor høst, men siden den gang er bilen priset og spesifikasjonene er klare. Dermed kommer vi nå tilbake med mer informasjon, som vi lovet.

340.000 kroner

Prisen på den viktigste versjonen - med 115 hestekrefters dieselmotor og firehjulsdrift starter på 340.000 kroner (som vanlig kommer leveringskostnader i tillegg). En helt grei pris, da Peugeot har valgt å satse på den velutstyrte Allure-utførelsen.

Velutstyrt

Da er følgende standardutstyr: 18-tommers lettmetallfelger, automatisk klimaanlegg, radio/CD/MP3 med USB, bluetooth, xenonlys, konstantfartsholder, mørke sideruter, nøkkelfri start, parkeringssensorer foran og bak, regnsensor og tåkelys. Tilleggsutstyr er blant annet panorama-glasstak (7.900 kroner), Rockford Fosgate HiFi-anlegg (6.900 kr), navigasjon med ryggekamera og syvtommers berøringsskjerm samt harddisk på 30 GB (16.900 kr), skinninteriør og elektrisk justerbare seter foran (11.900 kr) og alarm (3.000 kr).

Les også: Peugeot med urban crossover

Dyre ekstrahester

Mitsubishi ASX Foto: Cato Steinsvåg
Mitsubishi ASX Foto: Cato Steinsvåg Vis mer
Citroën C4 Aircross Foto: Knut Moberg
Citroën C4 Aircross Foto: Knut Moberg Vis mer

Hva synes du?

Hvilken er finest? (Avsluttet)
Peugeot 4008(57%) 1758
Citroën Aircross(34%) 1067
Mitsubishi ASX(9%) 278
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Kun en alternativ versjon tilbys i skrivende stund - og det er i utgangspunktet samme bilen, men med 1.8-dieselmotoren fra Mitsubishi, som yter 150 hestekrefter. Den koster 410.000 kroner, og er etter vår mening ikke verdt pristillegget; 115-hesteren er en utmerket motor i denne bilen, noe vi kunne konstatere da vi nylig prøvekjørte den i Citroën Aircross, som i praksis er så å si samme bilen.

Franskmenn får norsk premie

Bilen ble nylig introdusert i det franske markedet, og som en kuriositet kan vi nevne at Peugeot der har valgt samme lanseringsstrategi som med 208, som for øvrig også lanseres i Norge nå i mai. Det dreier seg om et slags spill på YouTube, hvor brukeren må navigere seg gjennom en serie videosnutter.

Det gjelder å gjenkjenne bilen, som gjør en til tider flyktig og diskret opptreden i diverse utvalgte landskaper. Så må man "fange den" med musepekeren og klikke på den før det er for sent. Deretter får man fortsette til neste nivå. Etter sjette og siste nivå får man delta i en trekning der den heldige vinner får en uvanlig eksotisk reise - med opphold på Juvet Landskapshotell i Norge.

Se hvilke biler som lanseres i Norge nå

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer