Peugeot 407 Coupé Prologue

Sin tradisjon tro forbereder Peugeot seg på lansering av en mellomklasse-kupé. Design i høysetet.

Publisert
Sist oppdatert

Peugeot har en lang tradisjon med å utvikle stilfulle kupé-varianter av sine mellomklassebiler. Det begynte allerede i 1936 med 402, men de fleste som er interesserte i dag vil huske senere biler, fra Peugeot 404 på 60-tallet via 504 Coupé til den alment anerkjente Pininfarina-designede 406-kupéen i 90-årene som blåste liv i tradisjonen igjen.

Iboende kupé-design

Så snart 407 ble lansert var det åpenbart at designen egnet seg til å tjene som basis for nok en vellykket kupé fra merket. Særlig den aggressive, hai-lignende fronten bar bud om det. Og her blir altså 407s tredje karrosserivariant, etter sedanversjonen og stasjonsvarianten, vist frem offentlig for første gang. Døm selv...

Dette er altså en show-bil, ment som en prolog før handlingen begynner for alvor om et års tid. Den er allikevel mer enn bare et hint om hvordan produksjonsmodellen vil bli. Design-teamet denne gangen har vært Peugeots egen designavdeling - Peugeot Design Center - og det er tydelig at de har lært håndverket. Den forrige kupéen, 406, som fortsatt ser svært så aktuell ut, ble tegnet av Pininfarina, tradisjonelt Ferraris designere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.