Peugeot fornyer: Ny Exalt

Husker du Exalt? Kanskje ikke, men da kommer en påminnelse her.

I DRØMMELAND? Nei, Det er nok ikke tilfeldig at Peugeot nå for andre gang lanserer en konseptbil over temaet Exalt. Det planlegges en såkalt "4-dørs kupé" i samme stil som Mercedes-Benz CLA. Foto: PEUGEOT
I DRØMMELAND? Nei, Det er nok ikke tilfeldig at Peugeot nå for andre gang lanserer en konseptbil over temaet Exalt. Det planlegges en såkalt "4-dørs kupé" i samme stil som Mercedes-Benz CLA. Foto: PEUGEOT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne bilen er ganske spesiell: En elektrisk scooter følger med - oppbevart under bagasjerommet. Og avispapir inngår i produksjonen.

For de observante blant dere som mener å dra kjensel på linjene denne bilen kan oppvise, er nemlig ikke det så rart. Peugeot har nemlig vist et konsept ved navn Exalt tidligere. Men dette er "hjemmeversjonen - som skal stilles ut i Paris om en måneds tid, mens forgjengeren ble vist på bilutstillingen i Beijing.

Mercedes CLA-inspirert

Det dreier seg om en såkalt "firedørs kupé", et uttrykk vi ikke kan fordra - det handler i beste fall om en sedan med kupé-fasong. I den kompakte premium-klassen er per i dag Mercedes CLA referansen på dette feltet. Produksjonsversjonen av Peugeoten vil konkurrere mot ekseempelvis Volkswagen CC.

i-cockpit de luxe

I interiøret er mye av stilen fra den forrige konseptbilen bevart. Det er i hovedsak en videreutvikling av konseptet "i-cockpit", som innebærer at det meste av betjeningen går gjennom en digital "kommandosentral" mens instrumentene er plassert i overkant av rattet for at man ikke skal behøve å flytte blikket langt ned. Rattet er dermed også mindre enn det som er vanlig i familiebiler, noe som gir et sporty preg. En litt mindre "høytflytende" versjon av i-cockpit er ellers allerede innført i serieproduksjonen, senest i Peugeot 308.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer