Peugeot-konsept med smak av ny 307

Den store bilmessen i den franske hovedstaden nærmer seg, noe som innebærer at bilprodusentene må skynde seg å avsløre nye konsepter hvis de skal unngå å drukne i mengden.

Publisert

Peugeot viser derfor allerede nå bilder av den nye konseptbilen Prometheus. Den franske bilfabrikanten har denne gangen hentet inspirasjon fra universet, for Prometheus-navnet tilhører også en av Saturns måner.

Selv om bilen ikke akkurat ser ut som et romskip, har den en svært moderne design. Fronten er lav og strømlinjeformet, og de langstrakte lyktene legger beslag på bilens hjørner. Frontruten har en unormalt skarp vinkel og varer og rekker til godt oppå taket. Under skiltet finner du et stort halvmåneformet luftinntak. Dette føyer seg godt inn Peugeots nye designspråk som begynte med 206, fortsatte med 607 og som neppe stanser med en ny 307.

Spesielle baklykter

Også bakruten er unormalt omfangsrik, men må konkurrere om oppmerksomheten med store skarpvinklede baklykter. Peugeot har byttet ut de velkjente lyspærene med moteriktige lysdioder.

Prometheus er kun utrustet med tre dører. Til gjengjeld er døren på førersiden en skyvedør. Denne er stor nok til at det skal gå an å entre både førersetet og de to baksetene. Og du slipper å bruke særlig mange kalorier når du skal inn og ut, for skyvedøren kan åpnes og lukkes ved hjelp av en elektromotor. Forsetepassasjeren må imidlertid nøye seg med en ordinær dør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer