Peugeot lanserer 3008 som SUV

SUV-segmentet vokser kraftig. Peugeot vil delta, og lanserer 3008.

LANSERING: På et lukket arrangement i Paris lanserte Peugeot sin nye 3008 for pressen.   Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK
LANSERING: På et lukket arrangement i Paris lanserte Peugeot sin nye 3008 for pressen. Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ethvert barn må ha et navn, og Peugeot har valgt å bruke 3008-navnet på sin nye SUV. Bilen kommer på markedet i Norge i løpet av november, etter at den er blitt vist til det store publikum under høstens bilutstilling i Paris. Vi har fått en tjuvtitt.

Bilen måler 4,45 meter og er naturligvis mer høyreist enn normalt, med sine 1,63 meter. Dette gir rom for 21,9 centimeter bakkeklaring, noe som i klassen for kompakt-SUV-er må betegnes som høyt.

Liten, men stor

Bilen er dessverre ikke så stor at den kan ta syv personer, men til gjengjeld har den et anstendig bagasjerom.

Ifølge VDA-standarden har du 520 liter å fylle før stolleken er begynt, og når alle seterygger er lagt ned, kan du lesse inn hele 1,482 liter.

Nå skal det sies at Peugeot i dette tilfellet tar i bruk et gammelt Honda-triks for å hente litervolum. De hever nemlig vinduskarmen for det bakerste sidevinduet, og vinner dermed noen centimeter i høyde, som igjen utgjør noen liter på det målbare området.

Seteryggene i nye 3008 kan legges ned i 60/40-splitt, men har samtidig luke for ski eller andre lange gjenstander, og kan dermed fungere fint som fireseter, selv med lang last ombord.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer