Peugeot lanserer 301

Peugeot hevder at nye 301 er særdeles robust og skal takle selv afrikanske veier komfortabelt.

Peugeot lanserer 301
Publisert
Sist oppdatert

I lys av at Renault-konsernet har lyktes med billig-modeller av merket Dacia, som Logan, Sandero og den billige folke-SUVen Duster, som vi har testet, er det ikke så rart at Peugeot velger å gå i samme retning - riktignok med sin egen vri. Den nye, rimelige modellen 301 er nemlig en Peugeot og får ikke noe annet merkenavn.

Nyhet: Peugeot 508 HYbrid4

Prioritet til plass

En annen spesiell Peugeot-modell er 408, som ikke selges her i landet og som er utviklet for, og produseres i, Kina. Foto: Peugeot
En annen spesiell Peugeot-modell er 408, som ikke selges her i landet og som er utviklet for, og produseres i, Kina. Foto: Peugeot Vis mer


Bilen blir en relativt stor C-segmentbil med sine 444 centimeter i lengden. Akselavstanden er oppgitt til 265 centimeter - syv mer enn VW Golf. Peugeot annonserer at bilen er bygget for god plassutnyttelse og at den skal være romslig i baksetet - samtidig som bagasjerommet skal romme over 500 liter etter VDA-normen - faktisk hele 640 liter hvis man bruker Peugeots snodige målemetode "ekvivalent fylt med vann".

Hvilke motorer som er aktuelle i denne bilen får vi ikke vite foreløpig.


Bygget for dårlige veier

I første omgang skal denne bilen distribueres hovedsaklig i land utenfor Vest-Europa, der bilkjøpere prioriterer sedaner. Peugeot understreker også at bilen er bygget for å være spesielt robust og tåle kjøring på tildels svært dårlige veier. Markedene som nevnes i pressemeldingen fra Peugeot er Tyrkia først, deretter Sentral- og Øst-Europa, Russland, Ukraina, Hellas, Afrika, Midt-Østen, Latinamerika og Kina.

Folke-SUVen til Peugeot får hyggelig pris

"Klimavennlig"

Understellet skal være spesialtilpasset kjøring under vanskelige forhold for å bevare mest mulig komfort, og beskyttelsen mot støv og fukt skal være ekstra god. Klimaanleggene vil være tilpasset klimaet i henholdsvis svært varme og svært kalde markeder - med en "Max-AC"-funksjon for førstnevnte og oppvarmet nedre del av frontruten for sistnevnte.

Peugeot understreker at bilen har gjennomgått 4.000.000 kilometer med testing for driftssikkerhet og soliditet.

Nye Peugeot 301 skal selges fra 1. november.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer