Peugeot med elbil

Peugeot har tradisjon på elbiler og skal snart lansere en helt ny.

Peugeot med elbil
Publisert
Sist oppdatert

Peugeot er faktisk den bilprodusent i verden det er blitt solgt flest elbiler fra. Karosserimakeren og produsenten av spesialversjoner Heuliez produserte en el-versjon av 106 fra 1995 til 2003 i (i tillegg til el-versjoner av blant andre Citroën Saxo) - som det ruller en del av også her i Norge.

Miljøsatsning

Peugeot plukket ganske nylig tråden opp igjen og understreker at deres strategi i stor grad tar sikte på å utvikle merket i en stadig mer miljøvennlig retning. Per i dag er det allerede en av de produsentene som har lavest gjennomsnittlig CO2-utslipp på tvers av modellrekken. Det er ikke lenge siden vi fikk kjøre en besnærende familiebil fra Peugeot; 3008 HYbrid4 (sic), som med sin kombinasjon av diesel- og elektromotor gir imponerende ytelser kombinert med svært lavt forbruk og lave utslipp.

Les om vår prøvekjøring av dieselhybrid-familiebilen her!

Peugeot viser nå sin splitter nye elbil, iOn. Den skal stilles ut på bilmessen i Frankfurt.

Samarbeid med japanere

Spesifikasjonene - 64 hestekrefter, 180 newtonmeter, toppfart på 130 kilometer i timen og en rekkevidde på 130 kilometer - minner oss om en annen elbil vi har vært i kontakt med nylig, nemlig Mitsubishi i-MiEV. Det er ikke rart da det i praksis dreier seg om samme bil med noen merkespesifikke forskjeller. Her har de to partnerne bestemt seg for å utvide samarbeidet som har vist seg å utgjøre en "vinn/vinn"-situasjon for begge med SUV-plattformen til Mitsubishi Outlander som ble benyttet av PSA Peugeot Citroën til å få på markedet SUVene Citroën C-Crosser og Peugeot 4007.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer