Peugeot med to 208-spesialer: GTi og XY

Peugeot har bestemt seg for både å regenerere fortiden og innvie fremtiden - samtidig.

GTi er tilbake! Nye 208 henter ifølge produsenten frem igjen det som utgjorde GTi-ens essens: Sprek motorisering, lav vekt og "glade" kjøreegenskaper. Foto: Peugeot
GTi er tilbake! Nye 208 henter ifølge produsenten frem igjen det som utgjorde GTi-ens essens: Sprek motorisering, lav vekt og "glade" kjøreegenskaper. Foto: Peugeot Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er en modell kraftig inspirert av 80-tallssuksessen 205 GTi som lanseres om kort tid. Samtidig, for å vise at Peugeot ikke er et merke som nøyer seg med å leve i fortiden, presenterer produsenten med løve-logoen en versjon til, med et mer eksklusivt tilsnitt. Den har fått navnet XY. Begge er sporty utseende tredørsversjoner.

205 GTi skapte i sin tid stor entusiasme og Peugeot-importøren, Bertel O. Steen, fikk totalt avsetning for 1.354 biler med den berømte GTI-logoen.

Begge bilene har 10 mm bredere sporvidde foran og 20 mm bak. De leveres også kun som tredørs og har unike styling- og designelementer som skal gi GTi og XY hver sin egne identitet.

Ny tidsregning: Her er Peugeot 301

208 GTi:

Spesialdesignet

208 GTi (som ble forhåndsvist for en tid tilbake som 208 GTi Concept), kommer kun som 3-dørs kupé med 17-tommers felger og dekk i dimensjonen 205/45-17. Utvendig har 208 GTi fått ny styling rundt skjermer og langs kanaler, bakfangeren har et sort og blankt felt nederst og eksosanlegget har doble trapesformede enderør. GTi-logoer finnes både på C-stolpene og på bakluka, i tråd med den stolte GTi-arven. Frontlyktene eksklusive for denne modellen, med vertikale hovedlys og ny design på LED-lysene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer