Peugeot RCZ er snart i butikkene

Her er de norske prisene.

MEN ER DET IKKE?: Joda, den likner nok litt på noe du har sett før. Peugeot RCZ er ikke helt ulik Audi TT, men prisene er ganske så ulike. Foto: Peugeot
MEN ER DET IKKE?: Joda, den likner nok litt på noe du har sett før. Peugeot RCZ er ikke helt ulik Audi TT, men prisene er ganske så ulike. Foto: Peugeot Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke mer enn et par måneder siden motorredaksjonen så vidt gikk glipp av Peugeot RCZ på den gigantiske bilmessa i Genève, og nå foreligger altså de norske prisene.

Den spenstige designbilen ble først presentert som konseptbil på Frankfurt-messa i 2007, og selv om mange slike konseptbiler ender sine dager i arkivert-mappa til et litt betutta designteam, ble RCZ én av bilene som slapp gjennom det kommersielle nåløyet året etter.

To år seinere er den altså allerede på vei ut i Peugeot-butikkene.

Fire motorvalg

RCZ vil etter hvert kunne leveres med fire ulike motortyper, der tre av modellene inneholder en 1.6-liters bensinmotor som yter 156 eller 200 hestekrefter avhengig av konfigurasjon, mens den fjerde, en toliters dieselmotor, har en ytelse på 163 hestekrefter.

Hvis du liker å måle hastigheter slik proffene gjør det vil den raskeste RCZ-modellen, 1.6 literen med 200HK, gjøre null til 100 km/t på 7,5 sekunder.

(Artikkelen fortsetter under bildespesialen!)

De tre andre modellene ligger på mellom åtte og 8,4 sekunder, så du vil ikke bli direkte latterliggjort hvis du velger en av de mer beskjedent spesifiserte motorene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer