Peugeots kommende folke-SUV

Dette er nok temmelig nær den kommende produksjonsbilen - en Prolog til 3008?

Publisert
Sist oppdatert

PARIS (DinSide Motor): Nissan Qashqai har hatt kjempesuksess både i Norge og i Europa for øvrig. Dette har trolig vært en faktor som har bidratt til inspirasjonen bak denne nye modellen fra produsenten med løve-emblemet, Peugeot.

Prologue

Bilen vises i disse dager på bilutstillingen i Paris, som avsluttes den 19. oktober. Den presenteres som konseptbil under navnet "Prologue HYmotion4", men produksjonsversjonen er nok ikke langt unna, slik det har vært tilfelle ved tidligere anledninger hvor Peugeot har brukt et navn med "Prologue" i. De fleste kommentatorer er skjønt enige om at dette er forhåndsvisningen av den kommende Crossover-SUVen Peugeot 3008.

Hybrid

I hvert fall presenterer Peugeot bilen som en "hybrid på flere måter": For det første, hybrid arkitektur - det vil si dels kombikupé, dels SUV, dels fleksibil. For det andre, hybrid stil - en miks av luksus og eleganse på den ene siden, nytte og trygghetsfølelse på den andre. Også motoriseringen på denne utstillings-utgaven er hybrid - el-motor kombinert med forbrenningsmotor. Bilen har typiske kompakt-SUV-dimensjoner: Den er 436 centimeter lang, 184 centimeter bred og 164 centimeter høy, altså en anelse større enn nevnte Nissan Qashqai.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.