Peugeots lekeby

Peugeot hadde med seg mange studier til årets bilutstilling i Paris. Kvartetten City Toyz representerer Peugeots visjoner om fremtidens bybiler.

Publisert

Morsomme konsepter, men dette ligger nok veldig, veldig langt inn i fremtiden.

City Toyz består av fire biler: Vroomster, e-doll, Bobslid og Kart-up. Konseptene markerer starten på en verdensomspennende design-konkurranse, og målsettingen for Peugeot under konstruksjonen av bilene var å kreere bybiler for fremtiden som er miljøvennlige – og samtidig morsomme. Utseendemessig må de vel kunne sies å ha oppnådd målsetningen om å være morsomme… synes nå vi i alle fall. Klikk deg gjennom lenkene i navigeringsboksen til høyre i artikkelen, og se selv.

17609">Vroomster

Fremtoningen er 3,16 meter lang og 1,52 meter bred. Den har plass til to, som sitter etter hverandre – overskrevs over tanken. Rattet er mer et styre, slik som vi vanligvis forbinder med motordrevne fremkomstmidler på to hjul. Karosseriet er av karbonfiber (les: lett!!), og til å drive toseteren framover er en 1,6-liter med 109 hestekrefter. Navnet på doningen er jo også noe for seg selv, og gjør ikke bilen mindre morsom.

17611">e-doll

Denne har plass for tre, men i stedet for å sitte etter hverandre som i Vroomster, sitter dere her ved siden av hverandre. Bilen er 1,54 meter bred, og ikke mer enn 2,5 meter lang. Kjøretøyet blir drevet fremover av to elektromotorer, og har integrert handlevogn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer