Piggdekk-reglene

Publisert
Sist oppdatert
Piggdekk-reglene


Det finnes faktisk ingen norsk forskrift som direkte påbyr bruk av vinterdekk i vinterhalvåret. Men kjøretøyforskriftene inneholder et punkt som i praksis innebærer et indirekte påbud:
"Kjøretøy må ikke brukes uten at det er sikret tilstrekkelig veggrep i forhold til føret, om nødvendig ved bruk av vinterdekk med eller uten pigger, kjetting eller lignende."

Piggdekk

Reglene omkring piggdekk er imidlertid helt klare. Det er kun tillatt å bruke piggdekk fra og med den 1. november, som i år faller på en lørdag. I de tre nordligste fylkene er det tillatt å bruke piggdekk fra og med den 15. oktober.

Piggdekkene må fjernes før første mandag etter andre påskedag, som i år faller på 19. april. I de tre nordligste fylkene må piggdekkene skiftes ut innen 1. mai.

Piggfrie dekk

Derimot finnes det ingen forbud mot bruk av piggfrie vinterdekk i sommersesongen. Men vær klar over at piggfrie vinterdekk har langt dårligere egenskaper enn sommerdekk på tørr og regnvått asfalt og derfor overhodet ikke kan anbefales i sommerhalvåret.

Klikk på lenkene i boksen under bildet for mer informasjon om vinterdekk-priser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer