Piggdekk-reglene

Publisert
Sist oppdatert

Det finnes faktisk ingen norsk forskrift som direkte påbyr bruk av vinterdekk i vinterhalvåret. Men kjøretøyforskriftene inneholder et punkt som i praksis innebærer et indirekte påbud:"Kjøretøy må ikke brukes uten at det er sikret tilstrekkelig veggrep i forhold til føret, om nødvendig ved bruk av vinterdekk med eller uten pigger, kjetting eller lignende."

Piggdekk

Reglene omkring piggdekk er imidlertid helt klare. Det er kun tillatt å bruke piggdekk fra og med den 1. november, som i år faller på en lørdag. I de tre nordligste fylkene er det tillatt å bruke piggdekk fra og med den 15. oktober.

Piggdekkene må fjernes før første mandag etter andre påskedag, som i år faller på 19. april. I de tre nordligste fylkene må piggdekkene skiftes ut innen 1. mai.

Piggfrie dekk

Derimot finnes det ingen forbud mot bruk av piggfrie vinterdekk i sommersesongen. Men vær klar over at piggfrie vinterdekk har langt dårligere egenskaper enn sommerdekk på tørr og regnvått asfalt og derfor overhodet ikke kan anbefales i sommerhalvåret.

Klikk på lenkene i boksen under bildet for mer informasjon om vinterdekk-priser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer