Piggdekk til 1000!

Til tross for sterke protester fra bilorganisasjonene; i går ble de nye forskriftene for piggdekkavgift fastsatt i statsråd. Det skal koste å kjøre piggdekk, men aller dyrest blir det for utenbysboende!

Piggdekk til 1000!
Publisert

Det blir nemlig konsekvensen av de nye forskriftene som regjeringen fastsatte i går.

-- Det er i storbyeområdene det er viktigst å redusere bruken av piggdekk, sier samferdselsminister Dag Jostein Fjærevoll i forbindelse med fastsettingen av de nye avgiftene. Han peker videre på at det har skjedd en solid frivillig overgang til piggfrie vinterdekk, men at de siste prognoser viser at utviklingen ikke går så fort som regjeringen skulle ønske. Derfor mener regjeringskollegiet at det er på tide å bruke avgifts-pisken -- men bare hvis kommunene selv ønsker det.

4 byer med avgift

De nye forskriftene åpner for at Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger kan innføre piggdekkavgift dersom kommunene skulle ønske det. Inntektene fra avgiften vil tilfalle den enkelte kommune -- men det vil også utgiftene til å administrere ordningen. Og Vegdirektoratet vil ha et ensartet system for innkreving av avgift, slik at de 4 kommunene må følge Vegdirektoratets satser, som er følgende:

1.000 kroner for hele piggdekksesongen350 kroner per mnd i piggdekksesongen25 kr pr dag i piggdekksesongenTunge kjøretøy på over 3.500 kilo skal betale dobbelt avgift

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer