Pinlig for Mercedes-Benz

ANALYSE: Mercedes-Benz-modeller avspises med overraskende lave poengsummer i kollisjonstest.

Nye Mercedes-Benz E-klasse (bildet) oppnår kun 13,9 av 16,0 oppnåelige poeng i Euro NCAPs frontkollisjonstest, mens GLK kun oppnår 2,4 av 4,0 oppnåelige poeng i nakkeslengtesten. C-klasse, som også er vurdert i henhold til det nye testregimet som ble innført i februar i år, måtte nøye seg med bare 4,3 av 8,0 oppnåelige poeng i stolpetesten. Foto: Euro NCAP
Nye Mercedes-Benz E-klasse (bildet) oppnår kun 13,9 av 16,0 oppnåelige poeng i Euro NCAPs frontkollisjonstest, mens GLK kun oppnår 2,4 av 4,0 oppnåelige poeng i nakkeslengtesten. C-klasse, som også er vurdert i henhold til det nye testregimet som ble innført i februar i år, måtte nøye seg med bare 4,3 av 8,0 oppnåelige poeng i stolpetesten. Foto: Euro NCAP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bilmerket Mercedes-Benz hadde til godt utpå 90-tallet en nærmest enestående status. Mange oppfattet Mercedes-Benz som et "ingen over, ingen ved siden"-bilmerke.

Siden den gang har den famøse A-klassevelten, modellen Vito og rustproblematikk lagd enkelte riper i den forkrommede Mercedes-stjernen. Samtidig har erkerivalene Audi og BMW i stadig sterkere grad klart å utvikle modeller som kan måle seg med Mercedes-Benz på de fleste områder.

Fortsatt spesiell status

Likevel, Mercedes-Benz har fortsatt i manges øyne en spesiell status. Ikke minst blant dem som er opptatt av teknologi generelt og sikkerhetsteknologi spesielt. Mercedes-Benz har sammen med Volvo en egen status når det kommer til innføring av ny og avansert sikkerhetsteknologi. Resultatet er at mange av oss har følt oss spesielt trygge i produsentens ulike bilmodeller.

Les også: Pinlig for Toyota

Frontkollisjonstesten

Derfor vil nok mange - som oss - la seg overraske over at Mercedes-Benz ikke gjør det spesielt godt i kollisjonstester utført av Euro NCAP. Denne uken publiserte kollisjonstest-instituttet resultatene for to nye Mercedes-modeller og ingen av disse utmerker seg ved spesielt imponerende resultater.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer